ΠΑΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ 2021

“Κι είμαστε ακόμη ζωντανοί στη σκηνή σαν ροκ συγκρότημα…” Μια τόσο τρελή, αλλόκοτη και παράξενη χρονιά έφτασε στο τέλος της. Τα γεγονότα για μένα προσωπικά από το απαύγασμα κιόλας της χρονιάς σφράγισαν το 2020 και μου έδειξαν ξεκάθαρα το πρόσωπο του και τι θα έπρεπε να αναμένω όσο αυτό εξελισσόταν. Μια σοβαρή απώλεια, αυτή του πατέρα μου, κάποια μικρά και περαστικά ευτυχώς θέματα υγείας δικά μου, το αστραπιαίο πέρασμα από τη ζωή μου ενός αξιολάτρευτου ζώου, και φυσικά ο μεγάλος πρωταγωνιστής του δράματος, o Covid 19 με εναλλασσόμενα lockdown και opennings για τις επιχειρήσεις συμπεριλαμβανομένης και της δικής μου ήταν αρκετά για να χαρακτηρίσω επιεικώς αυτήν τη χρονιά δύσκολη, για να μην πω κακή!

 

 

Μάσκες, κοινωνικές και φυσικές αποστάσεις, αυστηρά μέτρα και περιορισμοί που θυμίζουν άλλες εποχές και καταστάσεις… Φυσικά δεν έλειψαν και τα καλά, άλλωστε “ουδέν κακόν αμιγές καλού”. Η σύσφιξη των οικογενειακών σχέσεων είναι ένα από αυτά, ξανασυστηθήκαμε με τους οικείους μας και μοιραστήκαμε πράγματα που μόνο στις διακοπές κάνουμε. Επίσης δεν έλλειψαν και οι ευχάριστες καταστάσεις, οι επαγγελματικές ευκαιρίες, οι όμορφες στιγμές και οι χαρές αλλά αυτές θα έλεγα πως ήταν η εξαίρεση στον κανόνα για όλο τον κόσμο.

 

Σήμερα που γράφω αυτό το άρθρο ζούμε σε περίοδο Lockdown με την αγορά να προσπαθεί να επιβιώσει λειτουργώντας υπό καθεστώς click away και με ανάμεικτα συναισθήματα να κυριαρχούν. Φόβος, θλίψη, ανασφάλεια, θυμός, απόγνωση αλλά και πίστη, ελπίδα, αισιοδοξία, τα αισθανόμαστε ταυτόχρονα όλα μαζί ή εκ περιτροπής αναλόγως πως θα ξυπνήσουμε, πως θα είναι ο καιρός, πως θα εξελιχθεί το ημερήσιο δελτίο ενημέρωσης με τα στατιστικά του ιού.

Η αλήθεια είναι πως κανένα συναίσθημα στην υπερβολή του δεν είναι καλός σύμβουλος πόσο μάλλον τα κατώτερα συναισθήματα όπως ο φόβος, ο πανικός, η μελαγχολία, η απαισιοδοξία κλπ.

Ελπίζω κι εύχομαι όλα αυτά να αλλάξουν σύντομα και να μπορέσουμε να έχουμε ένα 2021 πιο ανθρώπινο, πιο φυσιολογικό, πιο κοντά σε αυτά που ξέραμε. Ελάτε να το φτιάξουμε μαζί, ελάτε να δούμε τα πράγματα αλλιώς και να πάρουμε τις ζωές μας πίσω!

Πως; Καταθέτω τις σκέψεις μου… Το 2021 ας είμαστε ευπροσάρμοστοι όχι παθητικοί, ας είμαστε εύπιστοι όχι κουτοί, ας είμαστε δεκτικοί όχι άβουλοι, ας είμαστε αισιόδοξοι όχι αιθεροβάμονες, ας είμαστε ρεαλιστές όχι ηττοπαθείς, ας είμαστε φιλόδοξοι όχι ματαιόδοξοι, ας είμαστε υπεύθυνοι όχι ψυχαναγκαστικοί, ας είμαστε σκεπτικιστές όχι άπιστοι, ας είμαστε προσεχτικοί όχι φοβικοί, ας έχουμε εμπιστοσύνη στο σύμπαν αλλά μη γινόμαστε μοιρολάτρες, ας είμαστε πειθαρχημένοι όχι πειθήνιοι, ας είμαστε μεθοδικοί όχι τυπολάτρες, ας έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας αλλά μη γινόμαστε αλαζόνες, ας νοιαζόμαστε για εμάς αλλά μη γινόμαστε ατομιστές. Ας συντονιστούμε με τις επιταγές των καιρών, αλλά ας μην απεμπολήσουμε πολύτιμες αξίες και αγαθά όπως είναι η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη, ή ελευθερία, η ατομικότητα, η εργασία, η ζωή!

Χρόνια Πολλά, κι ένα καλύτερο 2021 με Υγεία και Καλοτυχία και Πολλά Αυθόρμητα Χαμόγελα!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.