ΦΑΣΟΛΙΑ ΧΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΛΙΕΣ ΡΟΔΕΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΠΡΙΚΑ

 

Φίλες μου αυτό το πιάτο είναι μια έμπνευση την οποία συνέλαβα ορμώμενη από την ανάγκη για κάτι θρεπτικό, νόστιμο αλλά και διαφορετικό, μιας και τα παιδιά βαριούνται τα ίδια και τα ίδια! (Παρεμπιπτόντως για δικές τους επιλογές  μιλάμε γι αυτό κι έχουμε καταλήξει σε ένα “short list” που όσο ευχάριστο κι αν είναι κάποια στιγμή γίνεται βαρετό.

Λοιπόν τα υλικά είναι ένα πακέτο φασόλια χάντρες λαδερά, (Η συσκευασία είναι στα κατεψυγμένα και περιλαμβάνει κρεμμύδι, καρότο, πράσινη και κόκκινη πιπεριά, μαϊντανό)

¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο, σάλτσα πελτέ ή με ψιλοκομμένη ντομάτα,  1 στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μικρά κομμάτια , ελιές χωρίς κουκούτσι σε ροδέλες.

ΒΗΜΑ 1

Ζεσταίνουμε  λάδι στην κατσαρόλα και σωτάρουμε το κοτόπουλο και ση συνέχεια ρίχνουμε το περιεχόμενο της σακούλας με τα φασόλια ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί.

ΒΗΜΑ 2

Ρίχνουμε εν συνεχεία την ντομάτα, το υπόλοιπο  λάδι, τις ελιές,  αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και τρία φλιτζάνια νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για μια ώρα περίπου κι έτοιμο!

Μπορώ να σας πω με χαρά ότι ήταν από τα πιάτα που μου ζήτησαν τα παιδιά να ξανακάνω!!!

Καλή σας απόλαυση!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.