ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΤΥΡΟΠΙΤΤΑ ΜΕ ΕΤΟΙΜΟ ΦΥΛΛΟ ΣΑΝ ΣΠΙΤΙΚΟ

Κορίτσια μου καλά, τι κάνετε; Είστε κι εσείς από εκείνες που κάνατε πίτες τόσα χρόνια κι όση τέχνη και να βάζατε πάντα όταν τη δοκιμάζατε κάνατε τη σκέψη ” ωραία αλλά σαν εκείνη της γιαγιάς, της μαμάς, της θείας δεν είναι”;

Αν ναι, ακούστε την απάντηση και δείτε και τη λύση. Όλη η νοστιμιά κι η επιτυχία μια πίτας βρίσκεται στο φύλλο. Για αυτό και η πίτα της γιαγιάς που ήταν με σπιτικό φύλλο δεν συγκρινόταν! Η λύση… το φύλο “Τόσο Απλά” της Άλφα που πραγματικά είναι τόσο νόστιμο και έχει την ίδια τραγανή και γεμάτη γεύση με αυτό που ανοίγουμε στο σπίτι. Οι σύγχρονες νοικοκυρές με τις πολυάριθμες υποχρεώσεις και τους πολλαπλούς ρόλους θα το λατρέψετε γιατί σε λίγη ώρα και με ελάχιστο κόπο θα έχετε μια πεντανόστιμη και σχεδόν σπιτική πίτα. Εγω έχω φτιάξει με αυτό σπανακόπιτα, ζαμπονοτυρόπιτα, κολοκυθόπιττα και τωρα θα σας δείξω μια υπέροχη τυρόπιτα.

Τα υλικά είναι: Περίπου 300 gr μπεσαμέλ. Κάνετε παστίτσιο, μουσακά; Κάντε λίγη περισσότερη και κρατήστε τη σε ένα μπωλ στο ψυγείο, για λίγες μέρες δεν παθαίνει τίποτα. 250-300 gr φέτα, 100 gr κίτρινα τυριά της αρεσκείας σας, 2 αυγά, 1 φλυτζάνι μικρό γάλα, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.

Βήμα 1

Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπωλ πρώτα την μπεσαμέλ, το γάλα και μετά τα αυγά και ανακατεύουμε.

Βήμα 2

Μετά ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε επίσης, να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.

Bήμα 3

Ανοίγουμε τη συσκευασία του φύλλου κατευθείαν από την κατάψυξη. Χωρίζουμε τα δύο φύλλα και όπως είναι στο ταψάκι, ρίχνουμε στο κάτω φύλλο τη γέμιση μας. Τη στρώνουμε με το πηρούνι μας, σκεπάζουμε με το πάνω φύλλο και ψήνουμε για 35 – 40 λεπτά στους 180 στο πρόγραμμα κάτω αντίσταση και πάνω αέρας.

Έτοιμη!!! Καλή σας απόλαυση!

 

 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.