ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Κορίτσια κορίτσια, έχω καιρό να γράψω και ζητώ συγγνώμη από όσες με ακολουθείτε και με διαβάζετε..αλλά λίγο η δουλειά λίγο οι καλοκαιρινές διακοπές το αμέλησα και ομολογώ πως είμαι ασυγχώρητη!!!

Με  το άνοιγμα των σχολείων εγκαινιάζεται  τελεσίδικα  πια η Φθινοπωρινή περίοδος και το επίσημο τέλος του Καλοκαιρινής  ραστώνης!

Και όλα τα κορίτσια που σεβόμαστε τον εαυτό μας μετά την πολύμηνη έκθεση στον ήλιο, τη θάλασσα και όλες τις φυσικές ταλαιπωρίες του καλοκαιριού χρειαζόμαστε εντατική και βαθιά ενυδάτωση στο δέρμα μας .

Για να το πετύχουμε αυτό και να επαναφέρουμε τη φυσική υγρασία στο σώμα μας καλό είναι μία με δύο φορές την εβδομάδα στο μπάνιο μας να κάνουμε ένα scrub από το εμπόριο ή και homemade με υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας  ( ζάζαρη, μέλι, λεμόνι κλπ).

Το scrub λόγω της κοκκώδους υφής του καθαρίζει το δέρμα από τα νεκρά κύτταρα και το σμήγμα ανοίγει τους πόρους ενώ το προετοιμάζει για να υποδεχτεί στη συνέχεια το προϊόν ενυδάτωσης και να το απορροφήσει σε βάθος .

Φυσικά προϊόν ενυδάτωσης δε βάζουμε μια με δύο φορές την εβδομάδα, αλλά καθημερινά μετά το μπάνιο κι ενώ το δέρμα είναι ακόμα νωπό.

Προϊόντα ενυδάτωσης κυκλοφορούν πάρα πολλά στην αγορά, γαλακτώματα, κρέμες, λάδια, κηραλοιφές κλπ. Τα δύο τελευταία νομίζω πως είναι από τα πιο αποτελεσματικά για πιο ξηρές ή απαιτητικές επιδερμίδες αλλά γενικώς καλό είναι τα προϊόντα που επιλέγουμε να μην είναι αλκαλικά και να είναι πλούσια σε λιπίδια ώστε να μη διαταράσσουν  το PH του δέρματος μας .

Εγώ χρησιμοποιώ και είμαι πολύ ικανοποιημένη το λάδι Natural Correcteur της Dalton το οποίο είναι πλούσιο σε βιταμίνες και Ρετινόλη κι εκτός από ενυδάτωση διορθώνει σταδιακά και κάποιες μικρές ατέλειες του δέρματος όπως ουλές, ραγάδες, σημάδια από μικροτραυματισμούς, σπυράκια κλπ.

https://www.dermapharm.gr/?product_cat=body-care

Tip : Αν το αναμείξουμε δε με το αντίστοιχο γαλάκτωμα σώματος ή με το Cell Energy της σειράς Q10 έχουμε ένα μείγμα που προσδίδει εξαιρετική ελαστικότητα στο δέρμα ενώ ταυτόχρονα συσφίγγει και βελτιώνει αισθητά και τις ραγάδες.

Βρείτε λοιπόν το προϊόν που σας  ταιριάζει κι απολαύστε Χειμώνα, Καλοκαίρι δέρμα απαλό, ενυδατωμένο και με λιγότερες ατέλειες!!!

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.